30/04/2010

Monshtru'

Prima intalnire cu monshtru' a decurs nesperat de bine.
L-am gasit in drum spre casa, nu am fost atenta cat era de mare exact, aproximativ 1 kilogram si ceva.
L-am dus acasa si m-am gandit sa inventez ceva pe moment pentru ca in unica mea carte de bucate era o singura reteta de curcan, si acolo era vorba de un curcan intreg, umplut cu portocale, caise uscate si alte chestii pe care eu nu le aveam la dispozitie.
Prin urmare am ajus sa fac piept umplut de curcan dupa o reteta proprie inovatoare.


Am gasit in frigider niste ceapa verde, usturoi verde,un pic de telina si le-am pus la calit in putin ulei de masline, impreuna cu ceva nucsoara, salvie,coaja de lamaie rasa, putin piper si niste stafide.



Dupa ce am spalat carnea si-am indepartat tot ceea ce am considerat neconform (pielite sau fragmente de oscioare) am sters-o cu prosoapte de hartie.
Am luat amestecul si l-am indesat dupa ce am taiat niste "buzunare" in halca de piept(am constatat cu uimire ca pasarea asta e chiar imensa).


Si am adaugat o creasta punk, cu bucatele de coaja de lamaie, sperand ca la final sa arate ca un dinozaur sau ceva asemanator...ca sa fie de efect, sa fac monshtrul si mai fioros cand il scot din cuptor!
In timp ce faceam eu ultimele pregatiri, am lasat cuptorul la incins la temperatura maxima.
Am "masat" apoi pieptul de curcan cu ulei de masline, ca sa nu se usuce, l-am acoperit cu o folie de aluminiu si l-am lasat sa se coaca in suc propriu vreo ora si jumatate la 180 de grade.

L-am verificat din cand in cand si cand am aproximat ca ar fi gata sa iasa la lumina, l-am mai lasat 10 minute fara folie sa se rumeneasca deasupra.
Si ...surpriza! Praful s-a ales de creasta lui cea mandra!
Trecand peste mica dezamagire legata de aspect...lamaia aia era chiar buna crispy asa.


Bun! apoi mi-am zis ca daca tot fac blog si poze, sa aranjez frumos si restul, cu un pic de sos de soia (care merge cu friptura)... si un pic de smantana.





Si moshtrul in final: TADAA!!





Iata-l alaturi de un pic de vin alb demisec si o garnitura de orez cu mazare si ciuperci.


Primul meu monshtru la cuptor.

Urmeaza monshtrul in supa! Stay tuned:) -un fel de Nessie scufundat printre alge de stevie si loboda.

No comments: