09/11/2010

Neuschwanstein, castelul din povesti

Din Munchen am pornit spre Hohenschwangau, sa vedem castelul Neuschwanstein Pe drum am intalnit intai o bisericuta
Apoi am zarit in dreapta castelul Hochenschwangau si ceva mai sus, Neuschwanstein, castelul inspirat de operele lui Wagner
Am dat intai o raita prin magazinul de Craciun, de unde ne-am luat iepurasi de portelan si o casuta de atarnat pe perete, tot din portelan. Magazinul avea multe decoratiuni minunate, mosi care de care mai caraghiosi, ceasuri cu cuc, globulete, marmote, ingerasi cu baloane de sapun si multe figurine haioase. Semnul distinctiv, pe coltul casei- spargatorul de nuci.
Erau multe restaurante, dar si mult prea multi turisti.
Nu am avut rabdare sa stam la coada imensa pentru bilete ca sa vedem interiorul castelului, asa ca am pornit sa urcam pe jos pana la el. De pe drum am vazut castelul si peisajul frumos
Curtea interioara am reusit sa o vedem. Apoi am vazut podul Marienbrucke, pe care se spune ca l-a cerut Ludwig pentru ca gasise in timpul plimbarilor sale prin padure un loc minunat, deasupra unei cascade, de unde se vedea castelul sau.
Am ales sa urcam in continuare pana pe pod, sa vedem privelistea. De pe drum am vazut castelul Hochenschwangau si cele doua lacuri, Alpsee si Schwansee.

In final, am urcat si pe pod si castelul ni s-a dezvaluit in toata splendoarea..
Am intalnit si veverite mancacioase :)
Apoi am coborat inapoi in localitate, pe alt drum.